Selecteer een pagina

Externe links

 

Links naar informatie over ACT en Flexible ACT

  • De website www.fact.nl van GGZ Noord-Holland-Noord is volledig gewijd aan het Flexible ACT-model.
  • ACT en Flexible ACT zijn opgenomen in de Multidisciplinaire richtlijn Schizofrenie van de GGZ. Je kunt de tekst van de richtlijn vinden op de website GGZ-richtlijnen.
  • Door het Trimbos-instituut zijn modelbeschrijvingen uitgebracht van Flexible ACT voor specifieke doelgroepen (Flexible ACT Jeugd, Flexible ACT Verslavingspsychiatrie en ACT LVB met complexe problematiek), zoals de beschreven in het artikel Modelbeschrijvingen (F)ACT voor nieuwe doelgroepen, 18 november 2011.  Hier vindt u de link om de modelbeschrijving ACT LVB met complexe problematiek te bestellen.
  • Op de website Zorgvisie staan velen artikelen van Remmers van Veldhuizen. Indien u bij de zoekmogelijkheid zijn naam intypt, krijgt u alle artikelen betreffende en van Remmers van Veldhuizen.

Links naar informatie over psychiatrische stoornissen

  • Het Kenniscentrum Phrenos ontwikkelt, bundelt en verspreidt kennis op het gebied van psychosezorg en langdurige zorg. In het serviceblok is onder andere een overzicht te vinden van het aanbod van cursussen over herstel en rehabilitatie.
  • Het Netwerk vroege psychose biedt op de website inhoudelijk informatie over wat een psychose is.
  • Het Trimbos instituut biedt op haar website ook veel informatie over psychische stoornissen, waaronder schizofrenie en bipolaire stoornissen. Op de pagina met algemene informatie vind je antwoord op vragen als ‘wat is het?’, ‘welke behandelingen zijn er?’ en ‘Hoe ga je ermee om?’. Op de pagina met informatie voor professionals kunnen professionals meer vinden over de aard, oorzaak, gevolgen, preventie en behandeling van stoornissen.

Internationale links

 

  • De Cochrane Collaboration maakt systematische samenvattingen van effectstudies naar gezondheidszorginterventies. Zo heeft de Collaboration ACT aangewezen als een ‘evidence-based’ interventie. In de Cochrane Library kan je enkele studies naar de effectiviteit van ACT vinden.logo20cochrane
  • Ook in Spanje is de ACT-methodiek ingevoerd. Daar is een film over deze methode uitgebracht. De Engelstalige trailer van ‘Desconectados en aviles‘ kan je zien via deze link naar YouTube.